Menu

Eksterier: predulazi, stepenice, stubov i mozaici Featured

STUBOVI

Zbog svoje vertikale, mermerni i granitni stubići (balusteri) su prirodno deo zgrada koji je prvi na udaru pogleda. Oni daju karakter svakim stepenicama i terasama…

Zar ima nešto poželjnije od stilizovanih stubova za ogrđivanje dvorišnih prostora. Svakako da se ugrađuju i kao sastavni element unutrašnjih stepeništa. Kao i drugi naši proizvodi i oni mogu biti izrađeni od različitih varijeteta mermera i granita.

VANJSKI PODOVI i MOZAICI

Široka lepeza boja i tekstura mermera i granita, uklopiće se u svaki Vaš željeni eksterijer ili enterijer. Spoljne površine terasa ili odmarališta su samo produžetak prilaznog dela i zajedno prave celinu koja će svakom objektu dati pečat vrednosti.

Podovi mogu biti napravljeni od ploča istih ili razlicitih veličina, bordura… Kombinacijom različitih boja i tekstura materijala, zadovoljiće sva Vaše ili zahteve arhitekata u pronalaženju optimalnog vizuelnog rješenja.

SPOLJNA STEPENIŠTA

Prilazna stepeništa su dominantni deo arhitekture jednog objekata. Mogu biti izrađena mnogim tehnikama i u različitim materijalima, ali samo vrhunski vječiti materijali granit može dati Vašem objektu vrijednost koju zaslužuje.

Stepenice od granita ili stepenice od mermera mogu biti izrađena po svakom Vašem zahtevu. Neće nam predstavljati nikakav problem bilo koja oblina ili profil stepenika. U izradi mogu se koristiti i različite boje i teksture različitog granita radi postizanja boljeg estetskog izgleda. Pri izradi spoljnog stepeništa koristimo granit koji može biti paljen, štokovan, s gumom, falcovan rezovima i sl. Ovakav izbor obrade granita i mermera za spoljno stepenište doprinosi sigurnosti njegove upotrebe. Na ovaj način obrađeni graniti i mermeri nisu klizavi i ne predstavljaju opasnost pri korišćenju stepeništa, posebno u zimskim uslovima.

 

 

Dizdarić Granit

Magistralni put Prijedor - Banjaluka,

Kozarac BB

Prijedor

79000

Bosna i Hercegovina

+387 65 603 089

+387 52 344 242

+387 61 155 861

Log In or Register